Iets niet duidelijk of twijfel je? Wij beantwoorde je vragen.

Wat kost het mij om elektrisch te rijden?

De elektrische wagen, enkele jaren geleden zag je nog maar enkele futuristisch ogende exemplaren op de weg en vandaag de dag zijn sommige wagens nog moeilijk te onderscheiden van hun benzine of diesel variant. Maar hoe verloopt het dagdagelijkse leven met een elektrische wagen? Hoe en waar laad ik mijn wagen op? En welke laadkabel heb ik daarvoor nodig? De twee belangrijkste factoren waar we rekening mee dienen te houden zijn de capaciteit van de batterij en van de laadinfrastructuur.

Tanken in een tankstation of opladen aan de laadpaal?

Benzine, hybride of elektrisch? Of toch nog diesel?

Wordt jouw volgende wagen een elektrische wagen? Of kies je toch voor een hybride? Welke wagen is geschikt voor mij? En welke brandstof

Om de juiste keuze te kunnen maken is het belangrijk om eerst en vooral ons rijprofiel te kennen. De eerste en belangrijkste vraag in het bepalen van je rijprofiel is: Hoeveel kilometer rijd ik per jaar? . Vervolgens bepalen we waarvoor we de wagen zullen gebruiken. Is dit de eerst wagen en wordt deze gebruikt voor lange afstanden op de snelweg of is dit een tweede wagen en zal deze vooral rond de kerktoren en in de binnenstad gebruikt worden?

Welke wagen past het best bij mij? Benzine of diesel?

Er is al veel geschreven en gezegd over benzine- en dieselwagens. Daar zitten een aantal waarheden bij, maar ook veel leugens. Bij Dex zijn we al jaren gespecialiseerd in de aankoop en verkoop van wagens. We begeleiden onze klanten altijd naar de beste keuze. Dex-specialist Jess licht hieronder de voordelen per type toe en vertelt je welke brandstof het best bij jou past.

Welke hybride past het best bij mij?

Een hybridewagen is een voertuig uitgerust met twee motoren. De bekende verbrandingsmotor op benzine of diesel die samenwerkt met een elektromotor. Er zijn ondertussen een aantal soorten hybridewagens op de markt. Een hybridewagen heeft trouwens heel wat voordelen zoals meer vermogen, een lager verbruik en een pak minder verkeersbelasting door de lage CO2-uitstoot!

Het antwoord op jouw vraag niet gevonden?

Vond je nog geen antwoord op je vraag? Contacteer ons en wij helpen je graag met een antwoord op jouw vraag.