11 redenen waarom een tweedehandsauto een goede keuze is

1. Goedkoper in aankoop

Een tweedehandswagen is goedkoper in aankoop. Koop je de wagen met behulp van een financiering, dan is ook de maandelijkse afbetaling een stuk lager dan deze van een nieuwe wagen.

2. Meer opties

Een tweedehandswagen is goedkoper waardoor jij meer wagen krijgt voor je geld. Voor dezelfde prijs van een basis uitgevoerde nieuwe wagen vind je vast en zeker een meer uitgeruste jonge tweedehandswagen.

3. Historie gekend

Door middel van de Carpass en het onderhoudsboekje van de wagen is de volledige historie van de wagen gekend. Zo weet je zeker dat jouw tweedehandswagen correct werd onderhouden.

4. Direct leverbaar

Wacht geen maanden tot je met jouw wagen de baan op kan. Van zodra de papieren en verzekering in orde zijn kan je met jouw wagen de baan op.

5. Duurzaam

Door een tweedehandswagen te kopen geef je de wagen, en de grondstoffen, een nieuw leven. Daarnaast is er ook geen extra CO2 uitstoot voor de productie van een nieuwe wagen. De keuze voor een tweedehandswagen is dus meteen ook een ecologische keuze.

6. Geen verborgen gebreken

Doordat er al met de wagen gereden is zullen alle verborgen gebreken en kinderziektes al opgemerkt en opgelost zijn. Je mag er dus zeker van zijn dat je zorgeloos de baan op kan.

7. Lagere verzekeringskost

De aankoopprijs van de wagen is lager dan de nieuwprijs, bijgevolg zullen de verzekeringskosten dus ook een stuk lager liggen.

8. Waardebehoud

Een nieuwe wagen verliest waarde van zodra je de showroom buiten rijdt, in de eerste twee jaar verliest een nieuwe wagen namelijk het meest waarde. In tegenstelling tot een nieuwe wagen verliest een tweedehandswagen minder snel waarde.

9. Ruim aanbod

De tweedehandsmarkt is gigantisch, je vindt er dus steeds een wagen die volledig naar jouw wens is, en dat voor een lagere prijs dan een nieuwe wagen.

10. Rijcomfort

Een tweedehandswagen is goedkoper waardoor je binnen jouw budget voor een wagen uit een hogere klasse kan gaan. Geniet dus van meer rijcomfort in een ruimere of meer luxueuze wagen.

11. Ontdek nieuwigheden

Doordat jouw tweedehandswagen over tal van opties beschikt ontdek je misschien wel nuttige opties waarvoor je bij een nieuwe wagen nooit voor zou kiezen.

Tot slot

Wil je zorgeloos een tweedehandswagen kopen? Koop jouw tweedehandsauto bij een erkend tweedehandsdealer. Zo ben je er zeker van dat de wagen in perfecte staat zal verkeren, veel van deze dealers hebben namelijk zelf het onderhoud van deze wagens gedaan waardoor ze de wagen kennen. Daarnaast zijn deze dealers ook verplicht om minimum 1 jaar garantie te geven op de wagen. Daarnaast geven heel wat garages nog de mogelijkheid om deze garantie uit te breiden. Overtuigd?