3 tips voor als je wagen lang stilstaat

Nu we alweer maanden thuis zitten, staat jouw wagen misschien vaker stil. Goed voor je verbruik, da’s zeker. Helaas iets minder goed voor je wagen zelf. Wil je na een lange tijd weer de baan op? Met deze tips lukt dat zonder problemen.

Maak je wagen schoon

Een wagen die lang stilstaat, wordt helaas ook vuil. Zeker als die buiten staat. Je maakt je auto het best regelmatig schoon, want vlekken kunnen lakschade veroorzaken. Poets ook eens de ruiten voor je opnieuw vertrekt. Als die te vuil zijn, kan je je ruitenwissers beschadigen of krassen krijgen in je voorruit.

Check je bandenspanning

Controleer voor je vertrekt of er nog voldoende spanning op je banden zit. De juiste bandenspanning voor jouw wagen vind je in de handleiding of het onderhoudsboekje. Banden met te weinig of te veel spanning zullen sneller verslijten en verhogen je verbruik.

Vermijd een lege batterij

Het meest voorkomende probleem bij lang stilstaande wagens is een lege accu. Die laadt namelijk op terwijl je rijdt. Wanneer een wagen lang stilstaat, bestaat het risico dat je accu niet genoeg kracht heeft om te starten. Dat kan je alleen vermijden door je stilstaande wagen iets minder te laten stilstaan … en er af en toe een halfuurtje mee te rijden.

Is jouw wagen toch aan vervanging toe? Kom eens langs in een van onze showrooms of boek je afspraak online.