4 tips tegen een bevroren autoruit

Staat jouw auto ’s nachts buiten? Dan herken je dit tafereel zeker: je hebt de ochtendrush overleefd en kan nét op tijd naar je werk vertrekken. Pas als je buiten komt zie je het: het heeft gevroren. En wie heeft dan zin om ijs te beginnen krabben? Juist, niemand. Gelukkig helpt Dex je met 4 tips om dit probleem te vermijden.

Een laagje shampoo

Om de dampaanslag aan de binnenkant van je ruit te vermijden, kan je die inwrijven met een laagje shampoo of afwasmiddel. Zo hoef je de volgende ochtend niet te wachten tot de ventilatie z’n werk doet.

… maar zeker geen water!

Het mag dan wel aantrekkelijk zijn om wat water over je voorruit te gieten als die bevroren is, een goed idee is het zeker niet. Door het plotse temperatuurverschil bestaat de kans dat je autoruit barst.

De truc met de kurk

Na een nachtje in de vrieskou kan het gebeuren dat je ruitenwissers zijn vastgevroren aan het raam. Wanneer je ze dan aanzet, kunnen ze makkelijk kraken. Stop een kurk tussen je ruitenwissers en je autoruit om dat te voorkomen!

Dek je voorruit af

Logisch, maar misschien wel nog altijd de beste oplossing. Gebruik hiervoor de juiste beschermhoes en geen stuk karton. Als het karton nat wordt, kan het alsnog vastvriezen aan je ruit en heb je ’s morgens nog meer schoonmaakwerk.

Dex wenst je een zorgeloze winter!