Audi A4 - Nu beschikbaar

De Audi A4 is de bestseller van het merk Audi. Wereldwijd werden al meer dan 7,5 miljoen exemplaren van de A4 verkocht, dat is heel wat! Leer meer over wat de Audi A4 allemaal te bieden heeft in onderstaande review!

Rijgedrag

Dat dit een echte rijdersauto is, wordt bevestigd door de lage zitting. De 35 TFSI benzine-variant die we hier beschrijven, rijdt zeer fijn. Net zoals alle andere motorvarianten stelt een Audi je nooit teleur! De S-tronic versnellingsbak rijdt en schakelt comfortabel in de normale stand. Echter, als je de sportversnellingsbak activeert door de pook opzij te duwen, ontpopt de A4 zich tot een ware sportwagen en haalt hij het maximum vermogen naar boven. Ook is het dan mogelijk om met de schakelpeddels aan het stuur manueel te schakelen wat het racegevoel alleen maar versterk!

Opties

De A4 blinkt niet enkel uit in rijden, ook in opties en veiligheidssystemen. De personaliseerbare Virtual Cockpit zorgt ervoor dat je nuttige info zoals de radio of navigatie binnen je gezichtsveld tussen de tellers kan projecteren. Het 10,1 duims grote infotainmentsysteem is eenvoudig met touchscreen te bedienen en compatibel met Apple CarPlay en Android Auto. Ook parkeersensoren, achteruitrijcamera, cruise control en lane change warning behoren tot het uitgebreide optie- en veiligheidspakket.

Design

Wie naar de vernieuwde A4 kijkt, ziet meteen dat hij wat designelementen heeft overgenomen van zijn grotere broer, de Audi A6. En die designelementen staan hem uitstekend! De sportiviteit wordt benadrukt in zowel het exterieur als het interieur die voorzien is van S-Line met sportief vormgegeven bumpers, comfortabele sportstoelen en een afgeplat sportstuurwiel met schakelpeddels. Daarbovenop is deze A4 uitgerust met een shadow look, waardoor elementen zoals de single frame grille, spiegels, bumpersierstukken en de raamomlijsting in het zwart zorgen voor een nog sportievere uitstraling.

Verdict

Een heel strak en sportief design. Ook zonder S-Line ziet een Audi A4 er gewoonweg adembenemend uit. Uitstekende wegligging zowel uiterst dynamisch wanneer nodig als voldoende comfortabel bij normaal gebruik. De Audi A4 in zowel elegante sedan als praktische break, is nu beschikbaar bij Dex, uit stock leverbaar, met mogelijkheid tot financiering.