Cupra - Nieuwe en tweedehands auto's

CUPRA was vroeger een afdeling binnen het Spaanse merk Seat voor sportieve varianten van de bestaande Seat modellen. De Seat Cupra Leon en de Seat Cupra Ibiza waren telkens gebasseerd op de bestaande Seat modellen, maar dan met een sportief interieur & exterieur en niet ontbelangrijk, een krachtige motor met tal van aanpassingen met als gevolg een sportieve (hot)hatch voor een betaalbare prijs. In 2018 kondigde Cupra aan onafhankelijk te worden net zoals DS Automobiles voor Citroën, Polestar voro Volvo, enz. 

Cupra nam het volledige motorsporte- en motorractdivisie van Seat Sport over en richt z'n pijlen sindsdien op sportief ogende, doch toegankelijke wagens, voorzien van vooruitstrevende technologie. Cupra is actief aanwezig in tal van motorsport disciplines en ontwikkelt en test zo tal van nieuwe technologiën voor hun nieuwe modellen. Zo is Cupra ook de leverancier van alle wagens voor voetbalclub FC Barcelona.

Op dit moment is Cupra aanwezig op de markt met de Cupra Ateca, Cupra Leon, Cupra Born & de Cupra Formentor. Binnenkort voegen ze nog de Cupra Tavascan, Cupra UrbanRebel & Cupra Terramar toe aan hun gamma.

Cupra Leon

De Cupra Leon, vroeger de Seat Leon Cupra is gebasseerd op de Seat Leon en kan dus zowel verkregen worden in berline als break. De dynamische ogende Leon krijg hierbij enkele sportieve interieur en exterieur kenmerken zoals een agressieve voor- & achterbumper, een krachtige motor, verlaagde ophaning, enz. Zo maakt Cupra van een praktische en dagelijkse wagen ook een sportieve wagen waarin men kan genieten van puur rijplezier. De Cupra Leon is beschikbaar met een 150 PK & 300 PK benzine variant maar maar ook in een 245 PK plug-in hybride variant. Deze laatste combineert een elektromotor met een zuinige benzinemotor. 

Cupra Formentor

De Cupra Formetor is de eerste volledig door Cupra ontwikkelde wagen. De Formentor heeft een verhoogde zitpositie maar kenmerkt zich door de aflopende daklijn als een cross-over en dus geen SUV. De Formentor is een sportief ogende wagen waarin de typische Cupra kenmerken zoals de koplampen en doorlopende achterlichten in terugkomen. De Formentor richt zich op mensen die willen genieten van een sportieve rijervaring in een praktische wagen. De Cupra Formentor is net zoals z'n kleine broer de Cupra Leon zowel beschikbaar in een bezine als in een plug-in hybride variant. Dit telkens zonder in te boeten in rijplezier. Daarnaast bracht Curpa in 2021 ook de Formentor VZ5 op de markt. Deze Formentor is voorzien van de 2,5 liter vijfcilinder afkomstig uit de Audi RS3, goed voor 390 pk. 

Cupra Born

De allereerste volledige elektrische wagen binnen het Cupra gamma is de Born. De Curpa Born is een compacte stadswagen met een sportieve futuristische uitstraling. De wagen deelt z'n onderstel en technologie met dat van de Duitse neef binnend de Volkswagen Groep, namelijk de Volkswagen ID3. Het grote verschil tussen de Cupra Born en de Volkswagen ID3 is de looks, dit doordat Cupra het Spaanse temperament die in alle verschillende Cupra wagens naar voor komt, ook in de Born naar voor weet te brengen.