Een plug-in hybride, 100% fiscaal aftrekbaar

Geen zin in laadstress of ellenlange wachttijden aan de laadpaal? Teken voor 1 januari de bestelbon van jouw nieuwe Plug-in hybride en rijd zorgeloos en 100% fiscaal aftrekbaar het nieuwe jaar in.

Persoon steekt stekker in een plug-in hybride
Voordelen

- 100% fiscaal aftrekbaar, inclusief de brandstofkosten
- Grote actieradius, bij lange afstanden verlies je geen tijd aan de laadpaal.
- Geen laadstress, opladen doe je waar en wanneer het voor jou past.

Een ruime break of SUV of toch liever een wat compactere stadswagen? We hebben al een Plug-in hybride vanaf € 24.376.

Fiscaal interessant

Nog tot en met 31 december 2022 is jouw Plug-in hybride, inclusief de brandstofkosten, voor 100% fiscaal aftrekbaar. Deze aftrekbaarheid blijft gelden zolang de wagen in de vennootschap zit.Vanaf 1 januari 2023 vermindert het fiscaal voordeel op de brandstofkosten van 100% naar 50%. Maximaal genieten van dit fiscaal voordeel? Bestel dan voor 1 januari jouw nieuwe of jonge tweedehands PHEV.

Voorwaarden

Aan welke voorwaarden moet de wagen voldoen om in aanmerking te komen? De wagen mag maximaal 50 gram CO2 per 100 km uitstoten en moet voorzien zijn van ten minste 0,5 kWh batterijcapaciteit per 100 kilo. Bijvoorbeeld, de Volkswagen Golf GTE heeft een leeg gewicht van 1624 kilogram en moet dus minimum batterijcapaciteit van 8,12 kWh hebben. Met z'n batterij van 13,0 kWh en z'n CO2 uitstoot van 38 gram klasseert deze wagen zich dan ook perfect in het segment van de plug-in hybrides. 

Vragen?

Heb je vragen hierover of had je graag wat meer informatie over een specifieke wagen? Contacteer de showroom in je buurt en wij helpen je graag verder. 

Gepubliceerd op dinsdag 18 december 2022 door A.D.