Jeep Renegade: Scherpste prijs bij Dex!

De Jeep Renegade is een compacte SUV, zijn stoere uiterlijk heeft hij te danken aan de tijdloze Jeep Wrangler waarop deze stadsmus gebaseerd is.

Een hoge motorkap, imposante radiatorrooster en zijn hoekige carrosserie vormen dragen bij aan zijn stoere look. Tevens zitten er kleine details in het voertuig die verwijzen naar de Jeep Wrangler en de Jeep Willy’s. Zoals eerder vermeld de neus van de wagen heeft zeer veel mee van de Wrangler. Op de voorruit van de wagen kan je in de rechterhoek van de ruit een Jeep Willy’s terug vinden, op de achterruit is er zelf een Yeti afgebeeld daar een Yeti in de bergen leeft.

In het interieur heb je dan weer de afbeelding van de koplampen en radiatorrooster van de Wrangler die weergegeven worden op de luidspreker omlijsting. Een originele auto die vooral jongeren als kleine gezinnen moet aan spreken die eens iets anders zoeken.

De Jeep Renegade ziet er heel compact uit maar is eigenlijk best ruim.

Eens je plaats neemt in de wagen zit je lekker hoog achter het stuur en heb je al snel het gevoel dat je in een grotere Jeep zit. Het dikkere stuur, de goed zittende stoelen en de keuze van kwalitatieve materialen dragen hier aan bij. Dankzij zijn hoekige design is het een compacte ruime SUV, ook achterin is er meer dan voldoende hoofd en beenruimte. De meeste compacte SUV’s hebben een dynamische koetswerklijn waardoor ze deze troef niet hebben. Iemand van 1m90 kan best achter zich zelf zitten. Het koffervolume kan vergroot worden dankzij zijn dubbele laadvloer en heeft een inhoud van 351 liter, meer dan voldoende voor de meeste situaties. Tevens is de keuze van de verschillende gebruikte materialen voor een compacte SUV op niveau.

Op het gebied van elektronica en snufjes hoeft de Renegade zeker niet onder te doen voor zijn concurrenten. Zowel voor “on road” als voor “off road” zijn er voldoende hulpsystemen. On road heb je rijvakassistentie, adaptive cruisecontrol, verkeersbordherkenning aansluitend op andere veiligheidssystemen zoals ABS, tractiecontrole, …. . Ga je toch liever off road dan kan je gebruik maken van de Jeep Skills app die zeer uitgebreid is. Afhankelijk van de uitvoering heb je een 5 of 8.4” aanraakscherm om alle snufjes te bedienen. Radio/Bleutooth/GPS/APPS/Uconnect en nog veel meer.

Onder de motorkap kan je de 1.0i of de 1.3i benzine motor terug vinden. De nieuwe generatie benzine motoren zijn een knap staaltje techniek. Zo beschikken deze motoren over de “camfree” technologie die verschillende voordelen heeft. Het brandstof verbruik daalt met 15%, terwijl het motorvermogen toeneemt met 47% en 45% hoger koppel ten opzichte van een motor met nokkenas. Tevens vallen er een aantal dure onderdelen weg zoals de gasklep, nokkenas, distributieriem en tandwielen dit zorgt voor een gewichtsreductie van 20%.

Het grote voordeel van deze motoren is dat dankzij hun inspuitsysteem de motor zowel diep onderin als hoog bovenaan blijft trekken en presteren. De motor draait mooier rond wat voor minder vibraties zorgt en dus een aangenamere rijstijl biedt ten opzichte van de klassieke 3 cilinders.