Kia Rio

De Kia Rio is een compacte, maar toch uiterst praktische stadswagen. Ondertussen zit Kia al aan de 4e modelgeneratie die ze telkens weten te verbeteren! Bekijk zeker onze video voor een volledige review van de wagen. We hebben de Kia Rio beschikbaar in verschillende kleuren, allemaal uit stock leverbaar.

Rijgedrag

De Kia Rio stuurt heel direct. Het stuur biedt opvallend veel gevoel tijdens het rijden wat zorgt voor een sportief stuur- en weggedrag.

Opties

Binnenin werd de Rio voorzien van heel wat mooie opties zoals zetel- en stuurverwarming voor wanneer het buiten kouder wordt. Het multifunctionele lederen stuur zorgt met zijn duidelijke knoppen voor een eenvoudige bediening van het infotainmentsysteem tijdens het rijden. Wanneer je de Rio niet koppelt aan je smartphone met Apple CarPlay of Android Auto, kan je genieten van de beste geluidskwaliteit door de digitale DAB-radio. De parkeerhulp met achteruitrijcamera laat je tijdens het manoeuvreren nooit in de steek zodat parkeren met deze stadswagen als het ware een eitje wordt!

Design

Het Kia-design is op deze rio is heel herkenbaar. De typische tiger-nose en de ietwat geknepen achterlichten zorgen voor een grote herkenbaarheid als een échte Kia! Door zijn wat rechtere achterklep is hij met een kofferruimte van 325 liter trouwens één van de ruimste in zijn segment. Niet enkel de kofferruimte is ruim. Ook achterin is het lekker vertoeven op de achterbank die meer dan voldoende plaats biedt aan inzittenden.

Verdict

De Kia Rio is een bijzonder goede stadswagen. De fellere kleuren die beschikbaar zijn zorgen ervoor dat je in deze stijlvolle stadswagen écht gezien wordt. De Kia Rio is nu beschikbaar bij Dex, uit stock leverbaar, met mogelijkheid tot financiering.