Lynk & Co 01, een kwalitatieve allrounder

Lynk & Co werd in 2016 opgericht door de Chinese autogroep Geely is daarmee een nieuwe speler op de automarkt. Het bedrijf heeft als doel om de traditionele manier van autoverkoop te veranderen door een premium, connected en duurzaam product aan te bieden. Een van de eerste modellen die door Lynk & Co werd geproduceerd, was de Lynk & Co 01, een SUV die in 2017 werd gelanceerd in China.

Lynk & Co 01

Stijlvol, slim, praktisch & kwalitatief

Het idee achter de Lynk&Co 01 was om een auto te creëren die zowel stijlvol als praktisch was, en die bovendien uitgerust was met geavanceerde technologieën en slimme functies. De auto is gebouwd op het CMA-platform van Volvo, dat ook wordt gebruikt voor de XC40, en wordt aangedreven door een 1,5-liter driecilinder motor die in samenwerking met Volvo is ontwikkeld. Er zijn twee verschillende aandrijflijnen beschikbaar voor de Lynk&Co 01: de HEV (hybride elektrische voertuig) en de PHEV (plug-in hybride elektrische voertuig) variant.

Velg Lynk & Co

Lynk&Co 01 HEV

De HEV-variant van de Lynk&Co 01 is uitgerust met een 1,5-liter driecilinder benzinemotor en een elektromotor die samen een gecombineerd vermogen van 190 pk leveren. De elektromotor wordt gevoed door een 1,5 kWh lithium-ion batterij en kan gedurende korte periodes zelfstandig rijden op alleen elektriciteit.

Lynk & Co 01

Lynk&Co 01 PHEV

De PHEV-variant van de Lynk&Co 01 heeft een vergelijkbare aandrijflijn als de HEV, maar met een grotere batterij en een mogelijkheid om deze extern op te laden. De elektromotor heeft een vermogen van 82 pk en kan gedurende 50 kilometer zelfstandig rijden op alleen elektriciteit. Het gecombineerde vermogen van de PHEV-variant bedraagt 260 pk, wat zorgt voor snellere acceleratie en meer rijplezier dan de HEV variant.

Interieur Lynk & Co

Geen keuzestress

Het merk Lynk&Co maakt het je heel gemakkelijk, de 01 is namelijk standaard heel goed uitgerust met tal van opties. Zo geniet je standaard van een panoramisch dak, verwarmde zetels met geheugen, navigatie, parkeerhulp voor & achter en nog zoveel meer. De enigste keuzes die Lynk&Co aan de klant overlaat zijn het kleur, de grootte van de velgen, al dan niet pivacyglass achteraan en de mogelijkheid tot het draadloos opladen van de smartphone. Voor de kleur van de wagen heb je de keuze tussen zwart of donkerblauw en bij voor de velgen kan je kiezen tussen een 18 inch of een 19 inch velg. De 01 is dus de ideale wagen voor wie moeiljk keuzes maakt. 

Jouw ideale wagen?

Tal van veiligheidsopties, het gemak van een verhoogde instap, ruime koffer, zuinge hybride motorisatie, uitgerust met tal van luxueuze opties, ... Kortom de Lynk & Co 01 vinkt elke vakje af om de ideale allrounder te zijn. Interesse in de Lynk & Co 01 in HEV of PHEV variant? Contacteer ons, kom langs of reserveer jouw wagen via onderstaande link.