Renault Clio 2021

In 1990 kwam de eerste Renault Clio op de markt. Ondertussen is Renault met het huidig model reeds aan zijn vijfde generatie Clio gekomen. Dat dit een succesnummer is, kan je goed zien aan het aantal Clio’s in het straatbeeld. Tel ze gerust!

Bekijk onze video

Rijgedrag

De nieuwe Clio werd een stuk stijver en lichter. Hij stuurt heel direct maar is toch voldoende comfortabel gedempt, wat zorgt voor een mooi evenwicht tussen een comfortabele en dynamische rijervaring. Beide kenmerken zorgen dus voor een mooi en compleet geheel.

Opties

Mee met zijn tijd, dat is hij ook op vlak van opties en veiligheidssysytemen. Standaard beschikt de Clio over verkeersbordherkenning, actief noodremsysteem, rijstrookassistent, cruise control met snelheidsbegrenzer en DAB radio. Naast het sportieve multifunctioneel stuurwiel is het grote multimediasysteem met touchscreen eenvoudig te bedienen en uitgerust met een vlot werkende navigatie.

Design

Hoewel hij van kop tot teen nieuw is, lijkt hij sprekend op zijn voorganger, wat het succes van de Clio enkel maar bevestigt! Omdat de vorige generatie zo in de smaak viel, besliste de designafdeling van Renault om deze subtiel onder handen te nemen. De scherpgetekende lichtunits voor- en achteraan volgen de huidige designtaal bij Renault die menig consumenten weet te bekoren en zijn trouwens standaard LED! In tegenstelling tot de goed ogende buitenzijde, werd het intereur wel gretig onder handen genomen en opgewaardeerd met soft-touch materialen voor de zaken die veel worden aangeraakt en een cockpit die lichtjes op de bestuurder is georiënteerd.

Verdict

Een absolute topper in het stadswagensegment! Herkenbaar als een Clio, maar toch volledig nieuw. Sportief en comfortabel rijgedrag ondersteund door een waaier aan veiligheidsvoorzieningen en compleet uitgerust met tal van leuke opties! De Renault Clio is nu beschikbaar bij Dex, uit stock leverbaar, met mogelijkheid tot financiering.