Tweedehandsauto - jonge occasies

Op zoek naar een betrouwbare auto, maar wil je niet te veel betalen? Kies dan voor een tweedehandsauto. Bij de aankoop van een tweedehandswagen zijn er tal van voordelen, waaronder de directe beschikbaarheid en de lagere prijs ten opzichte van een nieuwe auto.

Welke tweedehandsauto past bij mij?

Wil je een tweedehandsauto kopen, ga dan eerst na aan welke criteria de tweedehandsauto moet voldoen. Ben je op zoek naar een compacte stadswagen voor de ritten in en rond het stadscentrum? Of heb je nood aan een ruime gezinswagen of kies je toch liever voor een SUV met een verhoogde instap?

Van zodra we de functie van de wagen bepaald hebben, kunnen we de motorisatie bepalen. Kiezen we voor een benzine of toch nog een diesel? Of overwegen we de aankoop van een tweedehands hybride of zelfs een tweedehands elektrische auto, ook wel EV genaamd.

Waarom kies je voor een tweedehandsauto?

Het grootste verschil tussen de aankoop van een nieuwe auto en de aankoop van een tweedehandswagen is de kostprijs en de beschikbaarheid. Waar je bij een nieuwe wagen moet wachten tot de wagen van de productieband rijdt, kan je met een tweedehandsauto vaak al de week na de aankoop rondrijden en dit voor een lagere prijs.

Heb je bijvoorbeeld een BMW of Mercedes op het oog maar past deze niet binnen het budget? Dan vind je zeker een tweedehands BMW of Mercedes tweedehands die volledig aan jouw wens voldoet en binnen jouw budget past. Bij de aankoop van een tweedehandsauto krijg je dus meer wagen voor je geld.

Waarnaar kijk ik bij de aankoop van een tweedehandswagen?

Maar is een tweedehandswagen wel betrouwbaar? En wat met garantie? Koop je de 2dehands auto van een erkende garage, dan mag je ervan uitgaan dat de wagen in een goed staat is. Daarnaast is de garage ook verplicht om je minimum één jaar garantie te geven op de wagen. Daarnaast bieden sommige garages een mogelijkheid om voor een klein prijs tot wel 5 jaar garantie aan te kopen, zo kan jij 5 jaar zorgeloos de baan op met jouw tweedehandswagen.

De kilometerstand van een tweedehandsauto

De kilometerstand van de wagen vertelt hoeveel kilometer de wagen al heeft gelopen, maar niet of de wagen weldegelijk goed onderhouden werd. Zo kan een correct onderhouden wagen met 80.000 km op de teller nog in een perfecte staat zijn.

Vragen over een tweedehandsauto?

Heb je vragen over de aankoop van tweedehandsauto of heb je een andere vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren, wij helpen je graag verder met jouw vragen en in de zoektocht naar een kwalitatieve tweedehandswagen.