Volkswagen Golf - Welke variant is geschikt voor mij?

Sinds de introductie van de eerste Volkswagen Golf (ook wel gekend als de VW Golf) in 1974, heeft Volkswagen het model voortdurend verbeterd en verfijnd, waardoor het tot een van de meest populaire auto's ter wereld is uitgegroeid. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en stijlvolle wagen, dan is de Volkswagen Golf een uitstekende keuze.

De Volkswagen Golf, die ondertussen al aan de 8ste generatie toe is, staat bekend om zijn hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Dit maakt het tot een ideale keuze voor gezinnen en mensen die op zoek zijn naar een praktische gezinswagen die geschikt is voor dagelijks gebruik. Bovendien is de Golf een van de meest populaire auto's onder liefhebbers vanwege de uitstekende rijprestaties en het sportieve design.

Jouw nieuwe of tweedehands Volkswagen Golf

Er zijn verschillende types van de Volkswagen Golf beschikbaar, elk met zijn eigen unieke kenmerken en opties. Bovendien biedt de Volkswagen Golf een ruim interieur en voldoende bagageruimte, wat het een ideale keuze maakt voor gezinnen en mensen die veel spullen moeten vervoeren.

Nieuwe of tweedehands Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf is een compacte hatchback die zowel in diesel als benzine te verkrijgen is. Deze middenklasser geeft comfortabel plaats aan 5 passagiers en is te verkrijgen in 3 uitvoeringen, namelijk de Life, Style en R-Line. De Golf Life is de basisuitvoering, maar ook deze uitvoering is voorzien van tal van snufjes en veiligheidsopties.

Volkswagen Golf GTE

De VW Golf GTE is een sportieve hybridevariant van de standaard Golf. Deze plug-in hybride combineert een elektro- en benzinemotor en dat brengt het totale vermogen op 245 pk. De Golf GTE heeft een actieradius van 60 km, daarna maak je gebruik van de zuinige benzinemotor om jouw bestemming te halen.

Volkswagen Golf GTI

De achtste generatie Golf GTI beschikt over 245 pk, dit via een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Optioneel kan je ook gaan voor de automatische 7-traps DSG-automaat. De Golf GTI is een sportieve hothatch die je laat genieten van puur rijplezier en kenmerkt zich door zowel een sportief interieur als exterieur. Is 245 pk niet voldoende? Ga dan voor de 300 pk sterkte GTI Clubsport.

Volkswagen Golf Variant

De Golf Variant of ook wel Golf Break surft verder op het succes van de Golf, maar geeft je extra ruimte en een grotere bagageruimte. De Golf Variant is beschikbaar in de Comfortline, Trendline of Life uitvoering en is zowel beschikbaar in manuaal als automaat. De Volkswagen Golf Variant is de ideale gezinswagen voor dagdagelijks gebruik.

Kortom, je vindt dus zeker een Volkswagen Golf die perfect past bij jouw levensstijl en wensen.

Hoeveel kost een Volkswagen Golf?

De goedkoopste Golf en Golf Variant starten bij 17.995 euro, voor deze prijs rijd je al met een compacte Golf Berline of een ruime gezinswagen. De 245 pk sterke Golf GTI is beschikbaar vanaf 33.995 euro en de plug-in hybride Golf GTE is beschikbaar vanaf 36.495 euro.

Vragen over de VW Golf?

Heb je vragen over de Volkswagen Golf of een ander model in de Volkswagen gamma? Stel jouw vraag en wij helpen je graag verder.